Kulinarne szaleństwa

MAKARON Z PESTO I TUŃCZYKIEM

grudnia 09, 2013 Słomkowo 4 Komentarzy


Składniki:

2 ząbki cząsku
3 łyżki pestek dynio
3 łyżki pesto zielone
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki piwa (ja akurat miałam piwo korzenne)
500g ulubionego makaronu
2 łyżki startego parmezanu
mielony czarny pieprz do smaku
sól do smaku




Wykonanie:
Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy posiekany czosnek, a następnie pestki dyni i po około 2 min dodajemy tuńczyka (tuńczyka odsączyć z zalewy) oraz 3 łyżki piwa. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente, odlać wodę i wrzucić go na patelnię, całość dobrze wymieszać. Podajemy na gorąco
Dodajemy ugotowany makaron, przyprawiamy i mieszamy, aż do połączenia składników.
Smacznego!




 Tuńczy- Piotr i Paweł 6,98 PLN









4 komentarze:

  1. hmmm! This looks so delicious!
    Greetings, have a nice day!
    Juju

    http://on-way-to-paradise.blogspot.de/

    OdpowiedzUsuń
  2. I am currently having 2 giveaways on my blog and if you are interested then do enter in them.

    1- International giveaway sponsored by Dressale. (2 winners will get a $30 voucher)
    Enter Here: http://beauty-fulll.blogspot.com/2013/12/win-30-voucher-of-dressale-2-winners.html

    2- International giveaway sponsored by Persunmall. ($50 Voucher prize)
    Enter Here: http://beauty-fulll.blogspot.com/2013/12/persunmall-50-christmas-giveaway.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności, pesto to słońce zamknięte w słoiku.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda rewelacyjnie :)) Dzisiaj zrobiłam na obiad :) Wszyscy się zajadali... czekam na kolejne pyszności :))

    OdpowiedzUsuń