Kulinarne szaleństwa

HAMBURGERA? JASNE, ALE TYLKO W WERSJI LIGHT!

lipca 31, 2014 Słomkowo 7 Komentarzy



Składniki, które będziesz potrzebować do "Light Hamburgera".


1) Kotlety sojowe a'la mielone- przyrządzić według przepisu na opakowaniu (dostępne w dyskontach)
2) Bułki do hamburgerów (dostępne w dyskontach)
3) Sałata lodowa, lub inna
4) Pomidor
5) Cebula czerwona
6) Kiełki z brokuła lub kiełki fasoli mung
7) Ogórki konserwowe krojone z gotowej "sałatki szwedzkiej" (dostępne w dyskontach)
8) Chrzan
9) Ketchup
10) Majonez
11) Musztarda

ETAP I - SOS

Skład sosu:

Procentowo/według uznania MIX: 60 % Majonez, 20% chrzan,  15 % ketchup oraz 5 % ocet winny- wszystko razem mieszamy i smarujemy bułkę - spodnią i wierzchnia część,

ETAP II - SPIECZENIE BUŁECZEK

Wewnętrzne warstwy bułki położyć i lekko spiec na rozgrzanej patelni. 

ETAP III - SKŁADANIE

Kolejność:

1. Sos - smarujemy bułeczkę (spodnia warstwa)
2. Sałata
3. Cebula czerwona
4. Ketchup
7. Kotlet sojowy
8. Plasterek sera "Hochland" (topiony w plasterkach)
9. Plaster pomidora
10. Dwa średnie plasterki ogórka "sałatki szwedzkiej"
11. Musztarda
12. Kiełki z brokuła bądź kiełki fasoli mung
13. Sos - smarujemy bułeczkę (wierzchnia warstwa) 

 GOTOWE !



Życzę Smacznego!











Hamburger Light.

Hamburger Light.


7 komentarzy:

  1. Wyglądają mega-apetycznie ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Radzę spróbować połączenie z "bio" kotletem sojowym wychodzi mega !

    OdpowiedzUsuń
  3. yummy<3
    http://fashionsecrets-oksana.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. pysznosci...wyglada przepieknie!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo podoba mi się wygląd Twojego bloga :) Co do notki to ja na szczęście nigdy nie liczę kalorii i z czystym sumieniem mogę sobie zjeść hamburgera w wersji max :D dziękuję serdecznie za odwiedziny i zapraszam częściej! www.camesss.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń