Kulinarne szaleństwa

KOTLETY SOJOWE MEKSYKAŃSKIE

sierpnia 03, 2014 Slomkowo 8 Komentarzy



KOTLETY SOJOWE MEKSYKAŃSKIE


Wartość odżywcza na 100 g produktu:

wartość energetyczna: 345,6 kcal
białko: 32,7g
węglowodany: 44,7g
tłuszcz: 4g

Sposób przyrządzenia:

250ml wody - wymieszać z zawartością pudełka, odczekać 15 minut
Dodać 2 łyżki oleju, wymieszać
Uformować kotleciki, smażyć do zarumienienia

Poziom trudności:

1/6

Kotlety z powodzeniem można wykorzystać do przyrządzenia ZDROWYCH, BEZMIĘSNYCH HAMBURGERÓW


Efekt końcowy:


8 komentarzy:

  1. Ja kupuję a'la schabowe :) Kiedyś robiłam panierkę, ale teraz tylko z ziołami - wtedy są nie dość, że smaczne to lekkie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Może i smaczne, może i dietetyczne. Dobrze, że acetylowany adypinian dwuskrobiowy uznawany jest za nieszkodliwy (bo jakiś zagęstnik musi być). Ja akurat nie próbuję takich rzeczy, nie jadam tego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pocahontas: Dzięki, na pewno wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Karolina C: Od jakiegoś czasu mam wstręt do mięsa, więc wyszukuje innych alternatyw :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Próbowałam je raz i niezbyt mi smakowały... Ale to oczywiście kwestia podniebienia :)

    Serdecznie zapraszam do siebie - http://www.lefffka.blogspot.com/ ♥

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja nie jestem przekonana do kotletów, chociaż może kiedyś...tym bardziej, że planuję przerzucić się na wegetarianizm.

    OdpowiedzUsuń
  7. Na początku też sama nie byłam przekonana. I wydaje mi się, że to kwestia smaku. Każdy lubi coś innego :)

    OdpowiedzUsuń
  8. zawsze byłem ciekaw jak smakują kotlety sojowe, trochę o nich słyszałem ale nie na tyle żeby ich poszukiwać lub próbować zrobić, naprawdę w smaku taki kotlet przypomina mięso?

    OdpowiedzUsuń