Kulinarne szaleństwa
KOTLETY SOJOWE MEKSYKAŃSKIE
KOTLETY SOJOWE MEKSYKAŃSKIE
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
wartość energetyczna: 345,6 kcal
białko: 32,7g
węglowodany: 44,7g
tłuszcz: 4g
Sposób przyrządzenia:
250ml wody - wymieszać z zawartością pudełka, odczekać 15 minut
Dodać 2 łyżki oleju, wymieszać
Uformować kotleciki, smażyć do zarumienienia
Poziom trudności:
1/6
Kotlety z powodzeniem można wykorzystać do przyrządzenia ZDROWYCH, BEZMIĘSNYCH HAMBURGERÓW
Ja kupuję a'la schabowe :) Kiedyś robiłam panierkę, ale teraz tylko z ziołami - wtedy są nie dość, że smaczne to lekkie ;)
OdpowiedzUsuńMoże i smaczne, może i dietetyczne. Dobrze, że acetylowany adypinian dwuskrobiowy uznawany jest za nieszkodliwy (bo jakiś zagęstnik musi być). Ja akurat nie próbuję takich rzeczy, nie jadam tego :)
OdpowiedzUsuńPocahontas: Dzięki, na pewno wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńKarolina C: Od jakiegoś czasu mam wstręt do mięsa, więc wyszukuje innych alternatyw :)
OdpowiedzUsuńPróbowałam je raz i niezbyt mi smakowały... Ale to oczywiście kwestia podniebienia :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam do siebie - http://www.lefffka.blogspot.com/ ♥
Ja nie jestem przekonana do kotletów, chociaż może kiedyś...tym bardziej, że planuję przerzucić się na wegetarianizm.
OdpowiedzUsuńNa początku też sama nie byłam przekonana. I wydaje mi się, że to kwestia smaku. Każdy lubi coś innego :)
OdpowiedzUsuńzawsze byłem ciekaw jak smakują kotlety sojowe, trochę o nich słyszałem ale nie na tyle żeby ich poszukiwać lub próbować zrobić, naprawdę w smaku taki kotlet przypomina mięso?
OdpowiedzUsuń