Ciąża

PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPINAKIEM I ZIEMNIAKAMI

sierpnia 22, 2014 Słomkowo 0 Komentarzy

Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i ziemniakami.

Dziś mam dla Was przepis jak zawsze szybko, smacznie i zdrowo!


Składniki 

500 g pstrąga łososiowego
2 łyżki oliwy z oliwy
2 ząbki czosnku
8-10 szt. ziemniaków
sok z 1/2 cytryny 
75 g świeżego szpinaku
sól
pieprz
przyprawa do ryb

Sposób przygotowania


Ziemniaki obieramy ze skórki i gotujemy w osolone wodzie. Szpinak umyć, odciąć ogonki, dokładnie osuszyć i włożyć na rozgrzaną patelnię, doprawić solą i pieprzem następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Łososia myjemy i osuszamy i ściągamy z niego skórę. Kropimy go cytryną, solimy, pieprzymy i posypujemy troszkę przyprwą do ryb.
Rozgrzewamy piekarnik do 180*C  wkładamy rybę i pieczemy około 20 minut.
Gotowego łososia podajemy z ziemniakami i szpinakiem.


Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i ziemniakami.

Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i ziemniakami.

Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i ziemniakami.

Smacznego!

0 komentarze: