Ciąża
PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPINAKIEM I ZIEMNIAKAMI
![]() |
Dziś mam dla Was przepis jak zawsze szybko, smacznie i zdrowo!
Składniki
500 g pstrąga łososiowego
2 łyżki oliwy z oliwy
2 ząbki czosnku
8-10 szt. ziemniaków
sok z 1/2 cytryny
75 g świeżego szpinaku
sól
pieprz
przyprawa do ryb
Sposób przygotowania
Ziemniaki obieramy ze skórki i gotujemy w osolone wodzie. Szpinak umyć, odciąć ogonki, dokładnie osuszyć i włożyć na rozgrzaną patelnię, doprawić solą i pieprzem następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Łososia myjemy i osuszamy i ściągamy z niego skórę. Kropimy go cytryną, solimy, pieprzymy i posypujemy troszkę przyprwą do ryb.
Rozgrzewamy piekarnik do 180*C wkładamy rybę i pieczemy około 20 minut.
Gotowego łososia podajemy z ziemniakami i szpinakiem.
Smacznego!
0 komentarze: