Ciąża
MUS CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ I GRANATA
Naszła mnie ochota na coś słodkiego a w szufladzie znalazłam tylko gorzką czekoladę, za która nie specjalnie przepadam. Przewracając dalej szuflady w kuchni, natknęłam się na migdały, żurawinę i resztkę kaszy jaglanej. Wpisałam kilka słów w wujku googl i podpowiedział mi, że z tego może wyjść całkiem niezły mus czekoladowy i wykonanie tego jest całkiem banalne. Długo nie myśląc postanowiłam działać. Opłukałam wrzątkiem kaszę, następnie wrzuciłam do rondelka zalałam mlekiem, dodałam jedną łyżkę oleju orzechowego, szczyptę soli i gotowałam na małym ogniu około 15 minut. W między czasie rozpuściłam olej kokosowy w garnku i dodałam gorzką czekoladę. gdy masa nabrała płynnej konsystencji dodałam kaszę i wszystko razem zmiksowałam. Gotowy deser przełożyłam do pucharka.Wierzch udekorowałam według własnego upodobania. Mus można schłodzić w lodówce lub podać od razu.
SKŁADNIKI
- 1/3 mleka
- szczypta soli
- pół szkl. kaszy jaglanej
- garść suszonej żurawiny
- garść granata
- garść migdałów (można dodać daktyle)
- pół tab. czekolady gorzkiej
- 3 łyżki tł. kokosowego
- 1 banan
Finezja smaku polecam!
Wygląda przepysznie :D uwielbiam granata
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie !! Podobają mi się wszystkie dodatki, a najbardziej to, że jest zrobiony z kaszy jaglanej i czekolady ;)
OdpowiedzUsuńoj, ale pysznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. Coś dla zdrowego ciała:)
OdpowiedzUsuńA ja się zabieram do jaglanki od jakiegoś czasu jak pies do jeża. Nie wiem dlaczego własciwie. Zamiast spróbować i w końcu mieć swoje zdanie na jej temat to ciagle o tym myślę, ale jakoś zawsze mi nei po drodze. Ba nawet ją już kupiłam i czeka w szufladzi. Hm... może w końcu i ja się skusze ?:/
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuń